lunes, 7 de mayo de 2012

As exportacións máis raras

Hai algunhas exportacións que sorperenden por inesperadas: Xapón whisky, Estados Unidos ginseng, Etiopía bambú, Australia carne de camelo,...

Dentro destas exportacións temos as seguintes:

Xapón: whisky, aínda que ao pensar en whisky nos vén á cabeza Escocia, Xapón é un dos maiores produtores de whisky de malta de todo o mundo de alta calidade.

Estados Unidos: ginseng, aínda que nos vén a cabeza China e a acupuntura a falar de Ginseng, os estadounidenses exportan 60 toneladas anuais desta raíz.
Etiopía: bambú, outro produto tipicamente chinés (ou polo menos asiático) ao que relacionamos cos osos panda que non se produce no seu lugar orixinal.

Francia: obxectos de colección. Os franceses obteñen ingresos exportando arte, antigüidades e selos.

Australia: carne de camelo (e non carne de canguro).

Dinamarca: árbores de Nadal. Os daneses exportan entre seis e sete millóns de árbores de Nadal anuais.

Canadá: queixo Feta. Aínda que o Feta é un queixo típico grego, nos últimos anos aumentaron as exportacións desde América do Norte, en particular desde Canadá.
Aínda que esta lista é máis anecdótica que outra cousa, é certa que en ocasións a produción e exportación dun produto non é nada rara. Fai tempo que en España se produce caviar de esturión, bastante afastado do famoso iraniano ou ruso. Isto é algo que debe terse en conta á hora de deseñar políticas de exportación, se se beneficia a algúns sectores estase a prexudicar a outros que pode que fosen ata máis rendibles.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.